Події

???? Офіцери ГУР взяли участь у міжнародному форумі спецслужб У чеському міст…

???? Офіцери ГУР взяли участь у міжнародному форумі спецслужб

???? У чеському місті Брно наприкінці жовтня 2023 року відбувся форум сил спеціальних операцій, влаштований  міжнародною організацією Global SOF.
 
???? Global SOF – це некомерційна організація, яка розширює та підтримує міжнародну мережу для розвитку можливостей спеціальних сил, розвиває  партнерство для протидії  глобальним і мережевим загрозам у  світі.
 
???? Головна тема цьогорічного форуму — «Роль підрозділів спеціального призначення в умовах російсько-української війни».
 
???? Офіцери Головного управління розвідки Міністерства оборони України, які взяли участь у заході, розповіли колегам про здобутий досвід наших спецпідрозділів, зокрема:
 
● про місії у Чорному морі, звільнення Зміїного та рейди в окупований Крим;
● про висадки на окупований лівий берег Дніпра;
● про повітряний “караван” гелікоптерів в оточений Маріуполь;
● про штурмові та оборонні операції на найважчих ділянках фронту;
● про звільнення Харківщини та битву за Київ.
 
❗️ Битва за Київ у 2022 році стала першим бойовим завданням для спецпризначенців ГУР МО України в умовах широкомасштабного вторгнення росії.
 
«Використання спецназу як легкої піхоти було не зовсім за профілем. Але на той момент ставки були надто високими. Втрата Києва призвела б до масштабного обвалення фронту і тотальної демотивації суспільства та армії», ― пояснив офіцер ГУР МО України на псевдо Філософ.
 
???? Представники воєнної розвідки України розповіли, що важливу роль під час бойових дій з російськими загарбниками у перші місяці вторгнення зіграла також координація загонів, сформованих із місцевих жителів ― вони завдавали відчутних втрат ворогу в глибокому тилу.
 
☑️ Акцент на поглибленій роботі з місцевими осередками опору на окупованих і підконтрольних москві територіях зберігається та дає вагомий результат.
 

Back to top button