Події

Очолив у «днр» схему викрадення газу на користь військових підрозділів рф – пі…

Очолив у «днр» схему викрадення газу на користь військових підрозділів рф – підозрюється ексспівробітник «Газпрому»

???? За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру уродженцю рф – експосадовцю російського «Газпрому».

????За даними слідства, у грудні 2018 року представник держави-агресора вирішив знайти собі місце у «владних кабінетах» псевдореспубліки «днр». Експосадовець російського «Газпрому» приїхав з м. Ростова-на-Дону до тимчасово окупованого м. Донецька.

????Обговоривши перспективи й умови свого майбутнього працевлаштування, він прийняв пропозицію окупантів очолити «державний концерн «Донбасгаз» і став його генеральним директором.

????Так званий «концерн» забезпечує постачання й транспортування природного газу на тимчасово непідконтрольній Україні території магістральними газопроводами. Саме тими, що раніше перебували на балансах українських підприємств.

????Ростовчанин налагодив діяльність концерну, що дозволило підпорядкованим йому підрозділам розпоряджатися викраденими у нашої держави природними ресурсами, а також майном незаконно «націоналізованих» підприємств газового комплексу України. Свою незаконну господарсько-фінансову діяльність на цьому напрямі у «днр» голосно назвали «ринком послуг народної республіки».

????Серед споживачів очолюваного росіянином підприємства – організації та установи органів окупаційної влади, а також військові підрозділи рф.

????Йому інкримінують посягання на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 2 ст. 110 КК України).

????Досудове розслідування – ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Більше

Back to top button