Події

Очільниці ради федерації рф повідомлено про нову підозру – у посяганні на терит…

Очільниці ради федерації рф повідомлено про нову підозру – у посяганні на територіальну цілісність України

????За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора голові ради федерації федеральних зборів рф повідомлено про підозру у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії рф проти України, глорифікації її учасників, а також веденні агресивної війни (ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 110, ч. 3 ст. 110, ч. 3 ст. 436-2, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 437 КК України).

????За даними слідства, користуючись своїми повноваженнями, підозрювана вчиняла дії, спрямовані на визнання керівництвом рф незалежності та суверенітету так званих лнр/днр.

????За попередньо узгодженим планом з вищим військово-політичним керівництвом рф, будучи головою сенату рф, вона поставила на голосування звернення президента держави-агресора про використання збройних сил рф за межами держави нібито для захисту їх населення. Цей факт дозволив збройним силам рф 22 лютого 2022 року здійснити повномасштабне вторгнення в Україну.

????Після окупації частини території України державою-агресором з метою зміни меж території та державного кордону України підозрювана організувала голосування щодо схвалення законів про прийняття до складу рф Херсонської, Запорізької областей та лнр/днр.

????Соратниця президента рф виправдовує збройну агресію рф проти України, розпочату у 2014 році. У своїх виступах називає героями військовослужбовців зс рф, які вчиняли звірства на території України, та закликає далі нищити український народ.

????Досудове розслідування – СБУ.

Back to top button