Події

Німеччина зупиняє сертифікацію російського газопроводу Північний потік-2 – 1News

За словами канцлера Німеччини, процес сертифікації не можна продовжувати на тлі дій Росії

“Північний потік-2”


Фото з відкритих джерел

Німеччина зупиняє сертифікацію російського газопроводу “Північний потік-2” після визнання Росією “незалежності” ОРДЛО. Про це під час брифінгу повідомив канцлер ФРН Олаф Шольц, передає Spiegel.

“Сьогодні я попросив міністерство економіки відкликати у Федерального мережевого агентства доповідь щодо забезпечення енергобезпеки. Це звучить як технічний момент, але це необхідний крок, щоб тепер не могла відбутися сертифікація газопроводу. Без цієї сертифікації “Північний потік-2″ не може бути запущений”, – повідомив Шольц.

За словами канцлера Німеччини, процес сертифікації не можна продовжувати на тлі дій Росії. Канцлер вже доручив Мінекономіки звернутись до німецького регулятора. Це необхідно для скасування сертифікації трубопроводу.

Нагадаємо, у середині листопада Федеральне агентство з мереж призупинило процедуру сертифікації газопроводу, зазначивши, що вона стане можливою лише після того, як оператор Nord Stream 2 AG, що базується у швейцарському місті Цуг, пред’явить документи про створення в Німеччині окремої компанії для управління газопроводом.

1News за темою: “Газпром” створив дочірню компанію в Німеччині для сертифікації “Північного потоку-2”

До слова, раніше очільниця МЗС Німеччини Анналена Бербок заявила, що не бачить підстав для запуску добудованого російського газопроводу “Північний потік-2”. За її словами, в разі подальшої ескалації конфлікту між Росією та Україною газопровід тим більше не може бути підключений до мережі.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button