Події

Незаконні оборудки з землями двох громад Житомирщини – підозрюють прикордонни…

Незаконні оборудки з землями двох громад Житомирщини – підозрюють прикордонника та двох його спільників

????За процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури повідомлено про підозру трьом учасникам організованої злочинної групи у шахрайському заволодінні землею (ч. 4 ст. 190 КК України).

????У її складі – начальник підрозділу із запобігання і виявлення корупції прикордонного загону, директор та працівник місцевого агропідприємства.

????За даними слідства, підозрювані незаконно заволоділи 32 земельними ділянками на території Чуднівської міської та Вільшанської сільської ОТГ Житомирського району. Загалом з володіння громад вибуло майже 94 га землі вартістю понад 2 млн грн.

????Керував організованою злочинною групою прикордонник, який для незаконних оборудок із землею використовував родинні зв’язки та кумівство.

????Вони діяли за розробленою шахрайською схемою. Дізнавалися про наявні невитребувані земельні ділянки у громадах. Надалі від свого імені, родичів чи знайомих безпідставно зверталися до суду з позовами про визнання права власності на землю. За рішенням суду реєстрували право власності.

????Протиправно набуті ділянки перереєстровувалися на директора агропідприємства та його близьких родичів. У деяких випадках передавалися йому у довгострокову оренду.

????З червня 2022 року по січень 2023 року учасники організованої злочинної групи отримали 27 рішень суду на свою користь.

????Під час низки обшуків в офісі агропідприємства, декількох державних установах, за місцем проживання та в робочих кабінетах підозрюваних вилучено реєстраційні і судові справи, технічну документацію, чорнові записи, комп’ютерну техніку.

????Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.

????Досудове розслідування триває. Перевіряються на причетність до шахрайської схеми інші особи.

????Заходи з викриття проводили прокурори спільно з Управління СБУ в Житомирській області та ТУ ДБР, розташованим у м. Хмельницькому.

Більше

Back to top button