Події

​​Недопуск громадян до укриття в Києві – повідомлено про підозру трьом посадовця…

​​Недопуск громадян до укриття в Києві – повідомлено про підозру трьом посадовцям райдержадміністрації та охоронцю медзакладу

???? За процесуального керівництва Деснянської окружної прокуратури міста Києва чотирьом особам, затриманим у межах розслідування трагічних наслідків через недопуск громадян до укриття, повідомлено про підозру.

???? Першому заступнику Деснянської РДА, директору медзакладу та його заступнику інкриміновано службову недбалість, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України), а охоронцю – залишення в небезпеці, яке призвело до смерті (ч. 3 ст. 135 КК України).

???? Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів. 

???? Раніше в межах слідства прокурори спільно з поліцією провели обшуки у двох Департаментах КМДА, приміщенні Деснянської РДА та у медзакладі, де під час повітряної тривоги громадянам не надали доступ до укриття. 

???? Слідчі дії у кримінальному провадженні тривають. За їх результатами буде надано правову оцінку й діям службових осіб КМДА.

???? Як повідомлялося, в ніч на 1 червня 2023 року під час ракетної атаки рф у столиці загинуло троє людей, у тому числі 9-річна дитина.

???? Мешканці намагалися потрапити до укриття поліклініки у Деснянському районі, але двері були зачинені. 

???? За цим фактом було розпочато кримінальне провадження.

???? Досудове розслідування – Деснянське управління поліції ГУ НП в м. Києві, оперативний супровід – УСР в м. Києві ДСР Нацполіції України.

Back to top button