Події

Навів ракетний удар по закладу харчування у центрі Краматорська – місцевому ме…

Навів ракетний удар по закладу харчування у центрі Краматорська – місцевому мешканцю повідомлено про підозру у держзраді

???? За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури мешканцю Краматорська повідомлено про підозру у державній зраді (ч 2 ст. 111 КК України).

???? За даними слідства, підозрюваний – працівник газотранспортного підприємства, який був дистанційно завербований представником спецслужб рф. Він збирав розвідувальну інформацію на користь держави-агресора.

???? 27 червня 2023 року агент ворога отримав чергове завдання – перевірити інформацію про місцезнаходження українських військових у Краматорську.

???? Підозрюваний погодився на пропозицію та пішов у центр міста, де помітив на парковці автівки з військовими номерами та відвідувачів у закладі харчування. Він зафіксував побачене не відео, яке одразу надіслав співрозмовнику з рф через один з месенджерів.

???? Усі свої дії чоловік старанно приховував від перехожих, аби ніхто не помітив його зацікавленості цією локацією.

???? Через деякий час після відправлення відеозапису представники держави-агресора нанесли по закладу удар з ОТРК «Іскандер M».

???? Станом на ранок 29 червня 2023 року розбір завалів завершено. Загалом унаслідок ракетного удару загинули 12 людей, у тому числі діти. Більше 60 отримали поранення.

???? Після проведення комплексу слідчих дій прокурори спільно зі слідчими СБУ встановили причетного до вчинення злочину. Чоловіка затримано у порядку ст. 208 КПК України.

???? Наразі вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

???? Досудове розслідування – СБУ.

Back to top button