Події

#НашіГерої: За допомогою дронів коригував вогонь ЗСУ – поліцейський Олександр Ф…

#НашіГерої: За допомогою дронів коригував вогонь ЗСУ – поліцейський Олександр Філоненко допомагав знищувати ворога на Харківському і Донецькому напрямках ????????

З травня 2022-го, у складі зведеного батальйону Нацполіції «Захід», майор поліції брав участь у звільненні окупованих територій Харківщини, а потім – Донеччини.

Саме там, під час визволення населених пунктів, передані Олександром GPS-координати допомагали військовим ЗСУ знищувати бліндажі, окопи, сторожові пости й техніку росіян.

Він пригадує:
???? «Дрони надзвичайно виручали, коли окупанти йшли в наступ на позиції наших ЗСУ. Артилерія їх добряче накривала! Були знищені й танки, і піхота, і будівлі з командними пунктами. Про звичайні мінометні розрахунки я взагалі не говорю… Як скидами з дронів їх знищували, так і артилерійським вогнем».

Олександрові Філоненку довелося одним з-поміж перших поліцейських побачити звільнені околиці Харкова, міста Ізюм, Вовчанськ, Куп’янськ.

Поліцейські ділилися з місцевими жителями власними запасами та аптечками, допомагали зв’язатися з родичами.

Під час однієї з аеророзвідувальних операцій у Бахмуті у лютому 2023-го року отримав поранення, потрапивши під мінометний обстріл російських військ. Одна з мін вибухнула поряд з приміщенням, де працював поліцейський.

Нині Олександр проходить реабілітацію та вірить у беззаперечну перемогу України над агресором ????????

????Більше про нашого Героя читайте у матеріалі(швидкий перегляд)

???? Дивитися інтерв’ю на YouTube

Back to top button