Події

Народному депутату від «ОПЗЖ» повідомлено про підозру у державній зраді Ген…

Народному депутату від «ОПЗЖ» повідомлено про підозру у державній зраді

???? Генеральний прокурор підписав повідомлення про підозру у державній зраді народному депутату VII, VIII, IX скликань від забороненої політичної партії «Опозиційна платформа — за життя» (ч.1 ст. 111 КК України).

???? За даними слідства, народний обранець 25 лютого 2022 року вирушив з м. Києва до м. Бердянськ Запорізької області та перейшов на бік ворога.

???? Перебуваючи на тимчасово окупованій території у м. Бердянськ, він організував здійснення підприємницької діяльності підконтрольних йому підприємств. Також він надавав допомогу ворогу в окупації міста.

???? Згодом народний депутат повернувся на підконтрольну українській владі територію. З Києва він продовжував координувати діяльність перереєстрованих на тимчасово окупованій території Запорізької області підконтрольних комерційних структур.

???? Наразі триває проведення невідкладних обшуків з метою виявлення та вилучення електронної обчислювальної техніки та телефонів із доказами діяльності на користь ворога, із використанням підконтрольних компаній, а також комунікації з представниками окупантів.

???? Підозрюваному вручено клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

???? Досудове розслідування – ДБР. Заходи з викриття – ДЗНД СБУ.

Back to top button