Події

Намагався переправити дитину у країну ЄС та продати за 25 тис дол США – затриман…

Намагався переправити дитину у країну ЄС та продати за 25 тис дол США – затримано закарпатця

???? За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури громадянину повідомлено про підозру у закінченому замаху на торгівлю малолітніми дітьми з метою експлуатації за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 15 ч. 3 ст. 149 КК України).

????За даними слідства, житель Закарпаття підшукував батьків із маленькими дітьми та переконував продати їх для усиновлення в одну з країн Євросоюзу.

????Чоловік мав досвід роботи в освітніх закладах. Під час спілкування з батьками – «потенційними продавцями» – наводив достатньо аргументів, чому дитині в умовах війни буде краще виїхати з країни.

????Підозрюваний знайшов жінку з Житомира. За продаж її однорічного сина обіцяв 5 тис доларів США. Попередньо надав аванс – 1 тис доларів США.

????Загалом успішна оборудка з дитиною повинна була принести 25 тис доларів США.

????Чоловіка викрили та затримали в порядку ст. 208 КПК України на українсько-словацькому кордоні. Він разом із матір’ю та хлопчиком намагався перетнути контрольний пункт пропуску «Малі Селменці».

????Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внесення застави.

????Триває комплекс слідчих дій для встановлення усіх обставин злочину та причетних осіб.

???? Заходи з викриття протиправної діяльності проводили прокурори спільно з СБУ, відділом міграційної поліції ГУНП та Чопським прикордонним загоном.

БІЛЬШЕ

Back to top button