Події

Наказував атакувати цивільних у Маріуполі ракетами і авіабомбами – підозрюєть…

Наказував атакувати цивільних у Маріуполі ракетами і авіабомбами – підозрюється генерал рф

???? За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури командувачу 4-ї Червонопрапорної армії Військово-повітряних сил та Протиповітряної оборони Південного військового округу Повітряно-космічних сил зс рф заочно повідомлено про підозру.

????За даними слідства, генерал-лейтенант армії держави-агресора з 24 лютого по травень 2022 року, підтримавши злочинні дії кремля щодо повномасштабного вторгнення на територію суверенної держави, наказав привести у повну боєготовність підпорядковані підрозділи на військових аеродромах рф та у тимчасово окупованих регіонах України.

????Він організував бойові вильоти авіації у повітряний простір нашої країни для бомбардування повітряних і наземних цілей у м. Маріуполі та Маріупольському районі.

????Удари наносилися по лікарнях, поштових відділеннях, навчальних закладах та багатоквартирних житлових будинках, де у підвальних приміщеннях від обстрілів ховались люди.

????При цьому сам генерал рф – уродженець Тростянецького району Сумщини.

????До нанесення ударів військовий держави-агресора залучив декілька дивізій ППО, зенітно-ракетні, зенітно-артилерійські й радіотехнічні полки, армійську авіацію, а також центри управління та забезпечення.

????Використовував літаки, штурмовики, винищувачі, бомбардувальники, гелікоптери, безпілотні й інші літальні апарати, які стартували з військових аеродромів рф та АР Крим. Повітряні судна і БПЛА атакували маріупольців керованими ракетами, а також авіаційними бомбами, авіапушками та іншим озброєнням, у тому числі, забороненим міжнародним правом.

????Наслідком злочинних дій командувача армією рф стали численні жертви серед мирних мешканців, руйнування населених пунктів.

????Російському генералу інкримінують посягання на територіальну цілісність і недоторканність України та ведення агресивної війни (ч. 3 ст. 110, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 437 КК України).

????Досудове розслідування за процедурою in absentia здійснюють слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Back to top button