Події

Наказав підлеглому вбити українського військовополоненого – керівнику бригад…

Наказав підлеглому вбити українського військовополоненого – керівнику бригади нзф рф інкриміновано ще один злочин

????Прокуратура спільно з СБУ встановила ще один злочин, вчинений представниками держави-агресора під час окупації Харківської області.

????За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру керівнику бригади «Призрак» у складі нзф «лнр» на прізвисько «Шаман» у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України).

????За даними слідства, 28 березня 2022 року підозрюваний прибув до приватного домоволодіння у селі Вільхівка Харківського району, де військовими рф був створений «штаб» з українськими військовополоненими та цивільними особами. У сараї окупанти помістили важкопораненого українського бійця і трьох тероборонівців.

????Зайшовши до сараю, «Шаман» почав бити руками та ногами трьох представників територіальної оборони України з метою отримання інформації щодо інших українських військовослужбовців.

????Не отримавши бажаної інформації, за наказом «Шамана» військовослужбовці зс рф під загрозою застосування вогнепальної зброї вивели з сараю цих трьох представників територіальної оборони України, посадили до автомобіля та вивезли.

????Представник армії рф спитав у «Шамана», що робити з важкопораненим українським військовим, який лежав у сараї та стікав кров‘ю. Підозрюваний наказав «пустить в расход» українського військового.

????Той зняв з плеча автомат та вистрелив в українського бійця, від чого він загинув на місці.

????Досудове розслідування – Управління СБУ в Харківській області.

Back to top button