Події

​На Закарпатті настоятеля одного з храмів УПЦ МП підозрюють у розпалюванні реліг…

На Закарпатті настоятеля одного з храмів УПЦ МП підозрюють у розпалюванні релігійної ворожнечі

???? За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури настоятелю одного з соборів в Ужгороді повідомлено про підозру.

????За даними слідства, протоієрей під час богослужінь образливо висловлювався щодо віри та переконань прибічників ПЦУ, що протягом тривалого часу формувало нетерпиме та вороже ставлення у суспільстві.

????Відеозаписи та трансляції проповідей поширювались на сторінках храму у соціальних мережах та його офіційному сайті.

????Неодноразово настоятель дискредитував вірян ПЦУ, називаючи «безбожниками», а саму церкву ототожнював з «пустим безблагодатним підвалом з павуками», «конфесією мерців».

????Під його критику підпадали й ті, хто підтримував перехід УПЦ МП до ПЦУ. Священнослужитель ототожнював це з «втратою Господа», а здобуття Православною церквою України Томосу представляв своїм прихожанам як одержання «фальшивої бумажки» та «безумство кучки неправославних людей».

????Також встановлено, що протоієрей публічно транслював гостру неприязнь до іншої церкви, збурюючи релігійне протистояння в регіоні.

????Священнослужителю інкримінують розпалювання релігійної ворожнечі та ненависті (ч. 1 ст. 161 КК України).

????Досудове розслідування – слідчі ГУ Нацполіції Закарпаття за оперативного супроводу Управління СБУ в Закарпатській області.

Більше

Back to top button