Події

На Закарпатті на вимаганні затримано депутата та його спільника За процесуа…

На Закарпатті на вимаганні затримано депутата та його спільника

????За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора на Закарпатті викрито злочинне угруповання та затримано діючого депутата облради – колишнього керівника обласного осередку забороненої партії ОПЗЖ, та його спільника.

????Їм готується повідомлення про підозру з попередньою правовою кваліфікацію вимагання, вчинене групою осіб в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 189 КК України). Санкція статті передбачає покарання до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

????За даними слідства, депутат облради за попередньою змовою з кримінальним авторитетом, вимагали з місцевого підприємця 135 тис доларів США неіснуючого боргу як плату за нібито використання їх авторитету під час здійснення операцій з нерухомістю.

????Щоб змусити віддати гроші, потерпілого і його сім’ю залякували, били вікна та відібрали автомобіль.

????Оперативники затримали депутата та його спільника «на гарячому» під час передачі їм першої частини грошей в розмірі 20 тис доларів США від постраждалого підприємця.

????Під час обшуків за місцями роботи та проживання депутата та інших учасників банди виявлено речові докази злочинної діяльності.
 
????Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює СБУ.

Back to top button