Події

На вимаганні хабара викрито голову ВЛК Житомирщини та спільників За процесу…

На вимаганні хабара викрито голову ВЛК Житомирщини та спільників

???? За процесуального керівництва Житомирської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону викрито та повідомлено про підозру голові ВЛК Житомирського військового шпиталю – заступниці головного лікаря обласної клінічної лікарні, завідувачці центру клінічної імунології та алергології і адвокату.

???? Їм інкриміновано вимагання та одержання неправомірної вигоди, а також сприяння організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 368 та ч. 3 ст. 332 КК України).

???? За даними слідства, підозрювані вимагали та одержали від військовозобов’язаного 2 500 доларів США. За ці кошти вони обіцяли встановити йому діагноз, який є підставою для визнання чоловіка непридатним до військової служби із подальшим виключенням з військового обліку за рішенням ВЛК.

???? Це надавало військовозобов’язаному можливість ухилитися від призову під час мобілізації та безперешкодно перетинати державний кордон України.

???? Правоохоронці затримали усіх трьох співучасників після одержання другої частини неправомірної вигоди.

???? Під час обшуків у підозрюваних виявлено та вилучено документи та грошові кошти.

???? Наразі вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів.

???? Досудове розслідування – СУ ГУНП в Житомирській області, оперативний супровід – УСБ України в Житомирській області.

Back to top button