Події

‼️ На сайті Президента України з’явилась електронна петиція з проханням присв…

‼️ На сайті Президента України з’явилась електронна петиція з проханням присвоїти розвідникові Юліану Матвійчуку звання Герой України (посмертно)
 
???? Юліан Матвійчук ― учасник Революції Гідності та ветеран російсько-української війни. У 2014-2015-му роках бився із московитами у складі полку «Азов».
 
⚔️ Як штурмовик, розвідник, коригувальник вогню артилерії захищав Україну під час боїв в районі Іловайська, Широкиного, Новоазовська, Сартани, Старобешевого, Донецька.

☑️ З початком повномасштабного вторгнення Юліан Матвійчук повернувся до лав української армії: служив розвідником у 116  окремій бригаді Сил Територіальної оборони ЗС України.
 
???? Юліан Матвійчук був аеророзвідником-віртуозом: його майстерність в умовах дії ворожих засобів РЕБ дозволяла нашій артилерії ефективно нищити живу силу та військову техніку ворога. Коригував усе ― від мінометів до HIMARSів. Філігранно працював зі «скидами». ☝️ На основі здобутих ним розвідувальних даних на полі бою відбувались потрібні маневри як для завдання ударів по російських окупантах, так і для збереження життя українських солдатів.
 
❗️ У березні 2022-го Юліан координував виведення взводу морської піхоти з ворожого оточення. Супроводжував з повітря медичну евакуацію командира батальйону однієї з бригад ЗС України.
 
✔️ Захищав державний кордон України на Харківщині та Сумщині. Знищував московитів на Донецькому напрямку, зокрема в районі Соледара та Мар’їнки.

▫️ Загинув Юліан Матвійчук 20 травня 2023 року від важкого поранення, отриманого внаслідок російського артилерійського обстрілу.
 
???? У 33-річного розвідника залишилась дружина та маленька донька.
 
???? Проголосувати за петицію про присвоєння Юліану Матвійчуку звання Герой України (посмертно) можна за посиланням: https://petition.president.gov.ua/petition/198126

Back to top button