Події

На Прикарпатті та Херсонщині викрито голову ВЛК та посадовця військкомату, які…

На Прикарпатті та Херсонщині викрито голову ВЛК та посадовця військкомату, які за хабарі допомагали військовозобов’язаним ухилитися від служби

???? За процесуального керівництва спеціалізованих прокуратур у сфері оборони Західного та Південного регіону повідомлено про підозру заступнику директора районної лікарні – голові військово-лікарської комісії районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, заступнику начальника ТЦК і СП – начальнику мобілізаційного відділення Херсонського районного ТЦК та СП, а також цивільній особі.

???? Їм інкриміновано одержання неправомірної вигоди та сприяння незаконному переправленню осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 368, ч. 3 ст. 332 КК України).

???? За даними слідства, на Прикарпатті медик видав військовозобов’язаному довідку військово-лікарської комісії щодо його тимчасової непридатності до військової служби за станом здоров’я. З цією метою він фіктивно оформив свого «клієнта» на стаціонарне лікування.

???? Після виготовлення тимчасового посвідчення військовозобов’язаного та іншої необхідної документації він отримав від військовозобов’язаного 1000 доларів США хабара.

???? На Херсонщині підполковник, діючи через посередника, вимагав та одержав від військовозобов’язаного 4500 доларів США неправомірної вигоди. За ці кошти вони пообіцяли йому надати документи про визнання непридатним до військової служби та зняти з військового обліку.

???? Правоохоронці задокументували більше 5 фактів видачі цими особами за хабарі громадянам військово-облікових документів з відомостями про непридатність до військової служби.

???? Правоохоронці затримали всіх у порядку ст. 208 КПК України.

???? Наразі підозрюваним обрано запобіжні заходи – тримання під вартою із правом внесення застави.

???? Досудове розслідування – ГУ Нацполіції у в Івано-Франківській та Миколаївській областях, оперативний супровід – УСБУ в Івано-Франківській та Херсонській областях.

Back to top button