Події

На підтоплених територіях Херсонщини спостерігається суттєве зниження рівня …

На підтоплених територіях Херсонщини спостерігається суттєве зниження рівня води

Про це в ефірі телемарафону “Єдині новини” повідомив директор Департаменту організації заходів цивільного захисту ДСНС України Віктор Вітовецький. За його словами площа підтоплення скоротилася вдвічі. Рівень води буде падати ще протягом двох тижнів і досягне природніх значень.

????31 населений пункт на правому березі та 17 на лівому залишаються підтопленими. Ми маємо доступ до всіх затоплених локацій на правому березі Дніпра. Проте інтенсивність евакуації наразі впала. Разом з тим, наші підрозділи готові допомагати людям переміщатися на більш безпечні території. Місцевою владою розгорнуті пункти для допомоги громадянам. На даний час евакуйовано понад 2700 осіб“, – зазначив Віктор Вітовецький.

Він також зауважив, що нині міжнародна спільнота суттєво допомагає Україні долати наслідки підтоплень, у тому числі через Механізм цивільного захисту ЄС. Надходить допомога від європейських країн:”Дякуємо нашим закордонним колегам та партнерам. І звісно ж вдячні всім волонтерам та громадянам, які долучаються та допомагають нам”.

ВІДЕО

????СайтFbTwInstaYouTube

Back to top button