Події

‼️ На окупованих територіях України москва зосередила понад 420 тисяч військових, …

‼️ На окупованих територіях України москва зосередила понад 420 тисяч військових, ― Вадим Скібіцький

???? Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький взяв участь у дискусії в межах «Ялтинської європейської стратегії».

???? Генерал-майор ГУР МО України висловив вдячність міжнародним партнерам за критично важливу допомогу Україні, яка спрямовується на відсіч широкомасштабній агресії рф заради захисту українців та визволення усіх наших територій.
Вадим Скібіцький повідомив про актуальне становище на нинішньому етапі російсько-української війни:

????Агресор сконцентрував на окупованих територіях України понад 420 тисяч військових ― це без урахування росгвардії, інших силових підрозділів та структур рф, які забезпечують окупаційну владу.

Окупаційний контингент росії налічує велику кількість танків, бронемашин, артилерійських систем, систем залпового вогню та ракетних систем.

????Уздовж кордону з Україною росія розмістила 46 пускових установок ракетного комплексу “іскандер”, з яких завдає ударів балістичними та крилатими ракетами, знищуючи об’єкти української цивільної інфраструктури.

????Стратегічних цілей за понад півтора роки повномасштабної війни москва не досягла ― ані повної окупації України, ані повної окупації Донецької та Луганської областей.

⚔️Найбільш активні бойові дії росія проводить на двох напрямках фронту ― Куп’янськ-Лиман та Мар’їнка-Донецьк. Метою таких дій залишається вихід окупаційної армії на адмінкордони Донеччини та Луганщини.

????Війська держави-агресора активно застосовують авіацію, однак бояться української системи ППО, що складається, зокрема, із наданих партнерами новітніх засобів, які вже довели і доводять свою ефективність, знищуючи більшість ворожих повітряних цілей.

????Агресор наносить удари озброєнням «з конвеєра» ― те, що випускається на підприємствах ОПК рф, одразу йде до війська. Зокрема, це стосується і ракетного озброєння: у серпні росія завдавала ударів по Україні ракетами, виготовленими у третьому кварталі 2023 року.

????У росії прагнуть наростити обсяги військового виробництва, зокрема, як вони називають, «високотехнологічних видів озброєння».

????Ми працюємо разом із міжнародною спільнотою над тим, щоб знизити воєнний потенціал росії. Йдеться про співпрацю у сфері санкційної політики з метою перекриття поставок комплектуючих.
 
????????Україна продовжує наносити удари по російських військових об’єктах, зокрема по підприємствах, які виробляють смертоносне озброєння.

ГУР в інших соціальних мережах:
????Facebook ????YouTube ???? Viber ????Instagram ????Twitter ???? TikTok

YouTube
На ТОТ України москва зосередила понад 420 тисяч військових

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький взяв участь у дискусії в межах “Ялтинської європейської стратегії”.

Back to top button