Події

На Одещині викрито посадовців ВЛК, які допомагали військовозобов’язаним ухиля…

На Одещині викрито посадовців ВЛК, які допомагали військовозобов’язаним ухилятись від призову на службу

???? За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру голові військово-лікарської комісії та двом секретарям цієї комісії у службовому підробленні та пособництві в ухиленні від призову на військову службу під час мобілізації (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 336 КК України).

???? Крім того, повідомлено про підозру п’яти військовозобов’язаним в ухиленні від призову на військову службу під час мобілізації (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 336 КК України).

???? За даними слідства, голова військово-лікарської комісії Білгород-Дністровського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки разом з секретарями цієї комісії та іншими невстановленими на даний час особами, організували схему протиправного збагачення.

???? Вони допомагали військовозобов’язаним особам призовного віку ухилитися від призову на військову службу під час мобілізації за станом здоров’я та знятися з військового обліку.

???? Потенційні ухилянти передавали свої анкетні дані і фотокартки невстановленим на даний час особам. Ті у свою чергу забезпечували взяття на військовий облік в Білгород-Дністровському РТЦК та СП без їх присутності, а також направлення їх на проходження військово-лікарської комісії для визначення стану здоров’я.

???? У подальшому голова військово-лікарської комісії разом з секретарями складали та видавали на ім’я ухилянтів довідки, в які вносили неправдиві відомості про проведення медичного огляду та встановлення діагнозу. На підставі такого діагнозу їх визнавали непридатними до військової служби.

???? Чоловікам видавали тимчасові посвідчення військовозобов’язаних з внесенням інформації, про визнання непридатними їх до військової служби за станом здоров’я та зняття з військового обліку.

???? Досудове розслідування – ГСУ Нацполіції України, оперативний супровід – Департамент карного розшуку Нацполіції України та СБУ.

Back to top button