Події

На Одещині викрили кримського «самооборонівця» За процесуального керівницт…

На Одещині викрили кримського «самооборонівця»
 
????За процесуального керівництва прокуратури автономії учаснику так званої «Самооборони Криму» повідомлено про підозру у державній зраді, посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, а також участі у незаконному збройному формуванні (ч. 1 ст. 111, ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 260 КК України).

????За даними слідства, наприкінці лютого 2014 року громадянин України долучився до лав незаконного збройного формування «Самооборона Криму».

????Разом з іншими учасниками НЗФ, підозрюваний був задіяний в охороні мітингів проросійських сил та блокував адміністративні будівлі у місті Судак Автономної Республіки Крим. «Самооборонівці» патрулювали вулиці міста та здійснювали незаконні перевірки документів громадян України й обшуки транспортних засобів.

????Також «самооборонівці» охороняли «громадський порядок» під час проведення незаконного кримського «референдуму» 2014 року.

????Пізніше за свої «заслуги» перед окупантами підозрюваний отримав фейкову медаль «За захист Криму».

????Розчарувавшись в «ідеях руського міра», підозрюваний переїхав на материкову частину України.

????За результатами проведених обшуків за місцем проживання підозрюваного в Одеській області, виявлено та вилучено матеріали, що підтверджують його сприяння окупаційним органам влади – речі, які є доказами його протиправної діяльності, зокрема і медаль від окупантів.

????Судом задоводено клопотання прокуратури автономії та застосовано до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

????Досудове розслідування – Нацполіція, оперативний супровід – ДКР СБУ.

Back to top button