Події

На Миколаївщині нейтралізовано агентурну мережу корегувальників ворожих обст…

На Миколаївщині нейтралізовано агентурну мережу корегувальників ворожих обстрілів

????За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури повідомлено про підозру адміністратору прокремлівського Телеграм-каналу.

????Йому інкримінують державну зраду та порушення законів і звичаїв війни (ч. 2 ст. 111, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 438 КК України).

????За даними слідства, підозрюваний за вказівкою російської спецслужби створив агентурну мережу у різних регіонах України з числа підписників свого Телеграм-каналу.

????Агенти збирали та передавали своєму куратору інформацію щодо регіональних об’єктів критичної інфраструктури, а також розташування й переміщення Сил оборони.

????Один з таких прихильників рф передав підозрюваному координати житлової багатоповерхівки у Миколаєві, по якій держава-агресор вдарила ракетами «С-300» восени 2022 року. Тоді внаслідок обстрілу загинуло 7 мирних жителів, в тому числі дитина.

????Наразі затримано 13 осіб, які входили до агентурної мережі. 4 з них судом винесено обвинувальні вироки, а іншим повідомлено про підозру за несанкціоноване поширення інформації про переміщення Збройних Сил України в умовах воєнного стану (ст. 114-2 КК України).

????Наразі всі вони перебувають під вартою.

????Оскільки підозрюваний переховується від правосуддя у тимчасово окупованій частині сходу України, тривають комплексні заходи для його притягнення до відповідальності.

????Досудове розслідування – СБУ в Миколаївській області.

Back to top button