Події

На Київщині викрито схему продажу автомобілів, ввезених як гуманітарну допомо…

На Київщині викрито схему продажу автомобілів, ввезених як гуманітарну допомогу для ЗСУ

???? За процесуального керівництва Білоцерківської окружної прокуратури викрито та повідомлено про підозру трьом особам у незаконному використанні з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги під час воєнного стану (ч. 3 ст. 201-2 КК України).

???? За даними слідства, керівник волонтерського центру благодійної організації разом з дружиною та водієм організації налагодили механізм збуту легкових автомобілів, ввезених на територію України в якості гумдопомоги.

???? Вони розміщували оголошення на платформах для продажу автомобілів і продавали їх військовослужбовцям. Після одержання коштів передавали автівки військовим під виглядом гуманітарної допомоги на безоплатній основі.

???? Підозрюваних затримано у порядку ст. 208 КПК України під час продажу чотирьох автівок на загальну суму понад півмільйона гривень.

???? У ході обшуків вилучено готівку, документацію, 24 автомобілі та інші речові докази.

???? Наразі вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів.

???? Досудове розслідування триває. Встановлюються всі обставини та причетні до незаконного використання гуманітарної допомоги особи.

???? Заходи з викриття проводились прокурорами спільно зі слідчими Білоцерківського РУП ГУ Нацполіції в Київській області за оперативного супроводу співробітників Білоцерківського РВ ГУ СБУ в місті Києві та Київській області й ДСР Нацполіції України.

Back to top button