Події

На Харківщині затримали росіянку, яка намагалась перевезти через кордон марихуану

У Харківській області 18 вересня у пункті пропуску “Гоптівка” затримали росіянку, яка намагалася перевезти через кордон марихуану. Про це повідомила прес-служба ДПСУ, пише 1NEWS, посилаючись на 112ua.

Під час проведення прикордонно–митного контролю на особисті речі однієї з пасажирок мікроавтобуса Mercedes, який прямував до Росії, спрацював службовий собака прикордонників, натренований виявляти наркотичні речовини.

Під час подальшого огляду особистих речей 24-річної громадянки РФ прикордонники спільно з митниками виявили пакет, в якому була сіро–зелена речовина рослинного походження, ймовірно, марихуана.

Дівчина підтвердила, що виявлена речовина є коноплею, а перевозить вона її для особистого вживання.

Виявлене “зілля”, вага якого склала понад 30 г, вилучено для проведення експертизи.

“Наразі іноземці може загрожувати кримінальне покарання, адже в її діях наявні ознаки злочину, передбаченого ст. 305 ККУ “Контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів або фальсифікованих лікарських засобів”, про що направлено повідомлення до компетентних правоохоронних органів”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 7 вересня повідомлялося, що Служба безпеки України у Запорізькій області ліквідувала канал контрабанди метадону до тимчасово окупованого Донецька.

Back to top button