Події

На Форумі провідних європейських юристів обговорили конфіскацію російських а…

На Форумі провідних європейських юристів обговорили конфіскацію російських активів для відновлення України

???? Українські прокурори взяли участь у First Legal Forum EU-Eastern Partnership 2023, який зібрав у Варшаві провідних європейських юристів.

???? На відкритті заступник Генерального прокурора Дмитро Вербицький зазначив, що Україна зацікавлена у міжнародній співпраці, в тому числі у питанні розшуку російських активів і створення реальних механізмів компенсацій.

???? Для цього в Офісі Генерального прокурора працює Міжвідомча робоча група Task Force UA, яка обмінюється інформацією з Task Force Freeze and Seize (Єврокомісія), Task Force KleptoCapture (Мін’юст США), а також Європолом і Євроюстом.

???? Ми прислухаємось до думки професіоналів і хочемо разом з вами писати історію успішного покарання осіб, які розв’язали одну з найбільших в історії Європи війн, — заявив Дмитро Вербицький учасникам форуму.

???? Начальник управління захисту інвестицій та запровадження спеціалізації прокурорів Олександр Максименко взяв участь у панелях, присвячених міжнародним санкціям, відстеженню, замороженню і конфіскації російських активів.

???? Він розповів про заходи, які вживаються правоохоронними органами в Україні щодо створення юридичних підстав для покарання агресора і компенсації постраждалим від війни.

???? Форум зібрав юристів, визнаних фахівців у своїй сфері. Офіс Генерального прокурора використовує всі можливі майданчики для спілкування з колегами з інших країн, донесення нашої позиції і пошуку найкращих рішень. Наша мета незмінна: покарати всіх, хто розв’язав жорстоку війну; добитися справедливості для всіх, хто від неї постраждав, — зазначив Олександр Максименко по завершенні First Legal Forum.

Більше

Back to top button