Події

На Черкащині викрито дві схеми ухилення від призову на військову службу За п…

На Черкащині викрито дві схеми ухилення від призову на військову службу

????За процесуального керівництва Уманської та Смілянської окружних прокуратур Черкаської області викрито протиправні схеми ухилення від проходження військової служби.

????Наразі двом особам повідомлено про підозру у зловживанні впливом (ч. 2, ч. 3 ст. 369-2 КК України).

????За даними слідства, працівники медичного закладу, які є членами лікарсько-консультативної комісії, за грошову винагороду видавали громадянам призовного віку неправдиві довідки про наявність у них захворювань. На їх підставі ті отримували право на тимчасове або остаточне звільнення від призову.

????Під час документування протиправної діяльності отримано дані про значну кількості чоловіків, що уникали військової служби.

????Одного з лікарів ВЛК затримано після отримання неправомірної вигоди. Правоохоронці виявили чорнові записи та ряд печаток, що використовувалися.

????Інший підозрюваний – колишній голова Смілянської районної ради. Він вимагав від військовозобов’язаного неправомірну вигоду у сумі 5 тис дол США та 20 тис грн. Обіцяв вплинути на службових осіб Черкаського районного терцентру комплектування та соціальної підтримки за прийняття рішення на проходження медичного огляду та отримання групи інвалідності. Це надавало можливість ухилитися від військової служби.

????Попередньо експосадовець отримав 20 тис грн, під час передачі ще 2 тис доларів США був затриманий.

????На цей час проводяться невідкладні слідчі дії для викриття всіх учасників незаконних схем та отримання доказів протиправної діяльності.

????Досудове розслідування здійснюють слідчі районних управлінь поліції ГУ Нацполіції в Черкаській області, оперативний супровід – Управління СБУ в області.

Back to top button