Події

‼️ «Ми знайшли найслабше місце і там прорвали фронт» Український розвідник …

‼️ «Ми знайшли найслабше місце і там прорвали фронт»

???? Український розвідник «Малий» розповів про роль воєнної розвідки під час контрнаступу ЗСУ на херсонському напрямку та розкрив невідомі деталі прориву російських бойових порядків в інтерв’ю «Повернись живим».

▫️Родом з Одещини, до початку повномасштабного вторгнення військ рф до України чоловік був власником успішного бізнесу з виготовлення і продажу електронних комплектуючих. Але 24 лютого все змінилося — як сам каже, «зробив собі кави, зібрався з думками і пішов до військкомату».

▫️ Працюючи у зведеному розвідувальному підрозділі на українському Півдні, «Малий» долучився до підготовки там українського контрнаступу.

«Прорив лінії фронту на Херсонщині відбувся саме на нашому напрямку роботи. Українські сили робили спроби розвинути контрнаступ в кількох місцях. Але в росіян була досить сильна оборона, — каже розвідник. — Ми змогли знайти найслабше місце, і там українські підрозділи невдовзі прорвали фронт. У підсумку окупантам довелося тікати з правобережжя Херсонщини. Те, що ми з хлопцями допомогли в цьому, досі гріє мені душу».

▫️ Як згадує «Малий», того пам’ятного ранку, коли українські розвідники та десант йшли на штурм, північ Херсонщини огортав густий туман. Спершу запрацювали гармати:

«Українська артпідготовка виглядала так, наче відкрився портал в пекло. Мені здавалося, що по лісосмугах біля села б’є вся артилерія Південного фронту. […] Всі ті ворожі укріплення, за якими ми спостерігали місяць, просто стерло з лиця землі».

«Ми з побратимами жартували: «Кавун», який попереду нас – це сакральний символ Херсонщини. Візьмемо «Кавун» – візьмемо і Херсон. Так воно і сталося», – розповів розвідник.

☝️ Завдяки грамотно спланованому наступу та чіткій координації дій між підрозділами на полі бою українські сили лише за один день змогли відігнати ворога аж на 10-15 кілометрів. Той прорив став одним із ключових в процесі деокупації правого берега Дніпра включно з Херсоном.

Back to top button