Події

‼️ Ми робимо все можливе, щоб пришвидшити нашу перемогу, ми обов’язково будемо в К…

‼️ Ми робимо все можливе, щоб пришвидшити нашу перемогу, ми обов’язково будемо в Криму — Андрій Савенко

???? Андрій Савенко — чемпіон світу з військового двоборства, переможець Кубка світу з джиу-джитсу, оборонець Донецького аеропорту, нині очолює підрозділ розвідників, які захищають місто Бахмут.

???? Повернувшись з Донеччини, де виконував бойові завдання, він дав розлоге інтерв’ю військовому кореспонденту Дмитру Лазуткіну, в якому вони обговорили спортивний та військовий досвід, подальші плани та перебіг російсько-української війни.

✔️ Війна постійно змінюється, вдосконалюється переходить у більш дистанційний формат, переконаний розвідник. Зі спорту він взяв для себе основну якість, яка постійно допомагає на війні — вміння аналізувати своїх супротивників:

«Всю цю спортивну модель я просто переношу на військові дії. На тому ж ринзі стоїть напроти мене не супротивник, а ворог, якого я повинен перемогти», — коментує Андрій Савенко.

☑️ Українська розвідка постійно вдосконалюється: якщо рф залишилася на тому рівні, на якому була в 2014 року, то українці весь цей час вчилися воювати:

«І зараз ми даємо відбір одній із найсильніших армій світу, як вони вважали. Завдяки партнерам і тому постачанню, яким нас забезпечують, ми суттєво випереджаємо російську федерацію в засобах розвідки, бпла, озброєнню і всьому іншому», — зауважує розвідник.

☝️ Серед видів спорту, які найбільше підходять для військової служби, Андрій Савенко виділив три — рукопашний бій, військово-спортивне багатоборство і комбат дзю-дзюцу чи бойове джиу-джицу:

«По-перше, всі вищеперераховані види спорту мають повний набір ударних елементів, борцівських елементів, больові та задушливі прийоми. По-друге, всі змагання проходять в кімоно, що є близьким до військової форми і, по-третє, кожен з цих видів спорту має прикладну техніку, тобто робота зі зброєю чи холодною зброєю, або ж вогнепальною зброєю».

???? З 2015 року він взяв за ціль проводити щорічні турніри, присвячені вшануванню пам’яті полеглих героїв. Цього року відбудеться турнір пам’яті Валерія Чибінєєва, який загинув під Гостомелем. Чемпіонат буде проходити з військово-спортивного багатоборства за участі молодіжних юніорських команд.

«Україну бачу самостійною європейською державою, яка обов’язково буде у складі НАТО з державними кордонами 1991 року. Для росії прогнозую відому мапу, яка знаходиться в кабінеті Кирила Олексійовича, де є розподіл російської федерації. Вважаю, що цей безповоротний процес вже запущено і це тільки питання часу», — резюмує військовий розвідник.

ГУР в інших соціальних мережах:
????Facebook ????YouTube ???? Viber ????Instagram ????Twitter ???? TikTok

YouTube
Служба в ЗСУ, заяви Буданова і чи потрібні спортивні навички на фронті — інтерв’ю з Андрієм Савенком

Андрій Савенко — чемпіон світу з військового двоборства і переможець Кубка світу з джиу-джитсу, а зараз — військовий. Він почав воювати в 2014 році, нині командує підрозділом розвідників і продовжує займатися спортом. З Андрієм Савенком, який щойно повернувся…

Back to top button