Події

Ми даємо відсіч російській агресії та досить часто акцентуємо: ми захищаємо не …

Ми даємо відсіч російській агресії та досить часто акцентуємо: ми захищаємо не лише Україну, а й усю вільну Європу, увесь вільний світ. І це об’єктивно, заслужено і чесно – та водночас не визначально. Бо насамперед ми захищаємо дітей. Усіх наших дітей.

Із 24 лютого для нас День захисту дітей – це кожен день. Усі 462 доби повномасштабної війни. 462 дні нашої битви – перш за все за дітей. За їхню волю та їхню долю. За Україну, яку ми залишимо їм. Європу, яку ми побудуємо разом. Світ, у якому вони будуть жити. Сьогодні ми бʼємося саме за те, яким цей світ буде.

І саме тому, коли ми кажемо «наші діти», ми маємо на увазі не лише українців і українок. Ми бʼємося разом за дітей – за всіх дітей, за всі наступні покоління. Те, що ми називаємо «завтра», те що ми хочемо збудувати і передати. Те, що ми називаємо майбутнім і можемо лише уявити, – для них буде сьогоденням і реаліями, які вони отримають у спадок від нас.

Ми відбудуємо все, що зруйнували російські окупанти. Ми зробимо все, аби кожна українська дитина змогла повернутись додому, в Україну. У своє місто, свій двір, свій дім, свою кімнату, своє ліжко, у своє дитинство. Повернутись у нормальне життя. Де не буде війни. Не буде понять «внутрішньо переміщені особи», «біженці», «депортація». Де татова казка і мамина колискова лунатимуть не по відеозв’язку, а наживо. Де безпечно. І вільно. І мирно. Де Україна.

Video is too big

Back to top button