Події

​​ Ми були приємно вражені та одночасно трохи засмучені, що кількість охочих вз…

​​???? Ми були приємно вражені та одночасно трохи засмучені, що кількість охочих взяти участь у наших перших українських студентських змаганнях із кібербезпеки у форматі Capture the Flag – UA30CTF, які відбулися 25 лютого офлайн, виявилася значно більшою, ніж було передбачено організаційними межами.

Тому ми вирішили провести змагання повторно – ОНЛАЙН. Таким чином, 22 квітня долучитися до події зможуть всі охочі. В онлайн-заході ми використовуватимемо весь об’єм завдань, який був підготовлений для офлайн-івенту. У команді має бути від двох до п’яти осіб, а самі змагання триватимуть близько 12 годин.

Цього разу ми не пропонуємо призів, лише можливість перевірити свої навички атакувати та захищати комп’ютерні системи і позмагатись із кращими.

Впевнені, що учасники та фіналісти попереднього заходу не будуть спойлерити 😉

Нагадаємо, CTF – це командні змагання, які Держспецзв’язку почала проводити від лютого 2023 року. Метою є оцінка вміння учасників атакувати та захищати комп’ютерні системи. Як рівень завдань, так і освіта учасників можуть бути різними. Завдання орієнтовані як на новачків, так і на тих, у кого вже є певний досвід. Для участі у змаганнях потрібно бути просунутим користувачем ПК, цікавитися інформаційною безпекою та не боятися вивчати щось нове.

25 лютого 2023 року Держспецзв’язку за підтримки проєкту EU4DigitalUA, що фінансується ЄС, провела змагання з кібербезпеки UA30CTF. У змаганні взяли участь 156 студентів III-VI курсів із 22 закладів вищої освіти України. Протягом шести годин команди вирішували 25 завдань як на логіку, так і на пошук та експлуатацію вразливостей, у поєднанні з вирішенням цікавих логічних завдань.

???? Реєстрація для участі у заході та деталі проведення змагань – за посиланням ????
https://cip.gov.ua/ua/news/zaproshuyemo-molod-vzyati-uchast-v-onlain-zmagannyakh-iz-kiberbezpeki-ua30ctf-reyestraciya-dlya-komand-vidkrita

Back to top button