Події

Міністри юстиції G7 висловили підтримку Україні в її боротьбі за відновлення сп…

Міністри юстиції G7 висловили підтримку Україні в її боротьбі за відновлення справедливості

????Генпрокурор Андрій Костін провів низку офіційних зустрічей з міністрами юстиції G7, які зібралися у Венеції. Обговорили розширення співпраці у сфері правосуддя та підтримку їхніх держав України.

????Під час розмови з Міністром юстиції Італії Карло Нордіо Андрій Костін подякував за підтримку його країни за час головування в G7, життєво важливу військово-технічну допомогу, внесок у відбудову України та активну роль у реалізації української Формули миру.

???? Санкції є одним із важливих елементів глобальної безпеки, і ми вдячні за готовність країн «Великої сімки» запровадити додаткові заходи щодо компаній та осіб, причетних до постачання росії товарів подвійного призначення та військових технологій.

????З Міністром юстиції та Генпрокурором Канади Аріфом Вірані обговорили розвиток співпраці у сфері кримінального переслідування росії за воєнні злочини та подальшу роботу в межах Міжнародної коаліції за повернення українських дітей.

????Під час зустрічі з Лорд-канцлером і Державним секретарем з питань юстиції Алексом Чоком Генпрокурор подякував за стратегічні консультації та серію тренінгів для українських суддів і судових експертів.

???? Ми високо цінуємо внесок Великої Британії в розбудову інституційної спроможності Офісу Генпрокурора щодо забезпечення відповідальності за міжнародні злочини, вчинені росією. Експерти АСА, зокрема Global Rights Compliance, дуже допомагають нам у кримінальному переслідуванні за воєнні злочини рф.

????З Міністром юстиції Японії Хіроакі Кадоямою Генпрокурор обговорив можливості для розвитку співпраці у правовій сфері.

????Розмова з Міністром юстиції Німеччини Марко Бушманом була зосереджена на продовженні та розширенні співпраці у кримінальному переслідуванні за міжнародні злочини, вчинені росією, та подальшому впровадженні в українській системі правосуддя людиноцентричних підходів.

????Також розглянули шляхи посилення санкцій проти росії та поплічників країни-агресора.

Back to top button