Події

↩️ ❗️ Медевак здатен проводити медичну евакуацію з територій, які розташовані у з…

Головне управління розвідки МО України:

???? ГУР отримало медичний гелікоптер для евакуації із прифронтових регіонів, який обладнала та модернізувала Фундація Олени Зеленської разом з KSE Foundation ???? Гелікоптер MI-2 МСБ-1 для Головного управління розвідки МО України модернізували та оснастили необхідним…

❗️ Медевак здатен проводити медичну евакуацію з територій, які розташовані у зоні досяжності російської артилерії. Орієнтовний час прибуття на місце виклику – 15 хвилин після запиту.

«Гелікоптери можуть досягати навіть найвіддаленіших і важкодоступних локацій, що робить їх незамінними для рятувальних операцій. На жаль, у важкодоступних місцях, на територіях із постійними обстрілами, часто вмирають не через несумісну з життям рану, а через відсутність вчасної кваліфікованої лікарської допомоги. Аероевакуація дає цим людям шанс. Тому хочу подякувати всім благодійникам, які допомогли придбати вертоліт, а зокрема студентам KSE за те, що ініціювали проєкт Donate to Evacuate», – зазначає парамедик ГУР МО України «Док».

☝️ Залежно від стану постраждалих, медевак може транспортувати: трьох легкопоранених; одного важкопораненого і двох легкопоранених, або одного пацієнта у вкрай важкому стані.

«Ранній початок лікарської допомоги є фактором її ефективності. Гелікоптер MI-2 МСБ-1 здатен долати відстань до 600 км на швидкості до 200 км/год. Ми маємо не тільки зберігати життя, але й зробити все, аби поранений зміг максимально відновитись – зберегти кінцівки, запобігти розвитку ускладнень», – зазначає Світлана Денисенко, директорка KSE Foundation.

«Ми дуже дякуємо Фундації Олени Зеленської, яка допомогла придбати цього красеня. Це гелікоптер виготовлений повністю українським виробником – від лопатей несучого гвинта до двигунів. Медичне обладнання на борту гелікоптера виготовлене провідним світовим виробником, швейцарським Weinmann, а навігаційне обладнання від Garmin. Вертоліт може нести вантаж до 700 кілограмів і здатен здійснювати посадку в дуже складних умовах, куди інша техніка не може дістатися», – пояснює пілот авіації ГУР МО України «Маестро».

???? Такий стратегічно важливий медичний транспорт, як гелікоптер, має бути максимально непомітним, тому на нього нанесли камуфляж для маскування.

???????? Унікальний патерн створили з контурів України та її областей. Він символізує єдність українців у прагненні збереження життя та волі.

YouTube
ГУР отримало медичний гелікоптер для евакуації із прифронтових регіонів

Back to top button