Події

Лише за минулу добу в Україні виникло 127 пожеж в екосистемах, які охопили 80 га те…

Лише за минулу добу в Україні виникло 127 пожеж в екосистемах, які охопили 80 га території – Роман Рудак

До ліквідації наслідків пожеж, які були на території України минулої доби, залучили 507 осіб особового складу та 126 одиниць техніки. Такі дані під час брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ озвучив Роман Рудак, заступник директора Департаменту запобігання надзвичайним ситуаціям ДСНС України.

Він зазначив, що найчастішими порушеннями, які призводять до пожеж в екосистемах, є самовільне випалювання громадянами сухої рослинності. Також допускаються випадки необережного поводження з вогнем.

????«Найбільша кількість пожеж в екосистемах виникає весною, влітку та на початку ранньої осені. У зв’язку з цим в цей період громадянам забороняється заїзд на територію лісового фонду транспортних засобів та інших механізмів, за винятком тих, що використовуються для лісогосподарських цілей; відвідування населенням хвойних насаджень при високих температурних режимах; розведення багать у лісах та прилеглих до них територіях; палити, кидати у лісі непогашені сірники, недопалки; залишати в лісі просочене бензином, мастилом ганчір’я; залишати місткості з-під пального; експлуатувати машини та інші механізми з несправними вихлопними системами і двигунами; випалювати суху рослинність», – зазначив він.

Крім того, заступник директора Департаменту запобігання надзвичайним ситуаціям ДСНС України зазначив, що за випалення сухої рослинності на території держави передбачена відповідальність.

????Деталі: https://bit.ly/3YWePFb

СайтFbTwInstaYouTube

Back to top button