Події

Київська прокуратура передала на користь ГУР МО України та Нацгвардії України …

Київська прокуратура передала на користь ГУР МО України та Нацгвардії України 450 млн грн арештованих коштів

????За ініціативи Подільської окружної прокуратури міста Києва в межах досудового розслідування за фактом протиправної діяльності групи компаній з російським бенефіціаром передано на користь ГУР МО України та Національної гвардії України понад 450 млн грн арештованих коштів.

????Слідством встановлено, що в місті Києві та на території інших регіонів України здійснюють свою діяльність підприємства, кінцевими бенефіціарними власниками якого є резиденти рф.

????Наразі досліджується діяльність групи компаній, які забезпечували функціонування підконтрольних суб’єктів господарювання, у тому числі з виробництва напівфабрикатів, на предмет здійснення протиправної діяльності, спрямованої на привласнення коштів, а також фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційної ладу або захоплення державної влади.

????Під час слідства за клопотанням прокуратури банківські рахунки таких товариств арештовано, а кошти, розміщені на них в розмірі 450 млн грн передано на користь ГУР МО України та Національної гвардії України для забезпечення обороноздатності України.

????Загалом з початку повномасштабної війни органами Київської міської прокуратури для забезпечення обороноздатності України на користь ГУР МО України та Національної гвардії України передано понад 1,5 млрд грн арештованих коштів.

Back to top button