Події

Кожен, хто захищає рідну землю від загарбників, кожен, хто захищає дітей свого н…

Кожен, хто захищає рідну землю від загарбників, кожен, хто захищає дітей свого народу від поневолення, кожен такий воїн – на шляху справедливості. Я гордий представляти саме таких воїнів і весь український народ на саміті Ліги арабських держав.

Війна ніколи не була вибором українців. Наші війська не йшли до чужих земель, ми не займаємося анексіями й грабежем ресурсів інших народів. Але ми ніколи й не підкоримося будь-яким чужинцям та колонізаторам. Тому ми боремось! І я впевнений, що цю нашу головну емоцію зрозуміють усі ваші народи. Зрозуміють і головний заклик, який хочу залишити тут, у Джедді: сприяти захисту наших людей, включно з українською мусульманською спільнотою!

Разом зі мною тут високоповажний Мустафа Джемілєв, лідер кримськотатарського народу – одного з корінних народів України. Їхній дім – це Крим, осередок мусульманської культури в Україні. Століттями кримськотатарський народ був і має залишитися невідʼємною та сильною складовою мусульманської спільноти світу. Але Крим став першим, хто постраждав від російської окупації. І досі більшість із тих, хто зазнає репресій в окупованому Криму, – це саме мусульмани.

Кожен, хто додає страждань своїми новими агресіями, кожен, хто сіє ворожнечу, кожен, хто хоче старих часів загарбницьких імперій, які не зважали на волю незалежних націй, – кожен такий злочинець іде проти світу й буде проклятий людьми. І я вітаю кожного, хто разом із нами готовий стати на шлях справедливості!

Запрошую всіх, хто поважає мир, долучитися до реалізації формули миру й таким чином зменшити ворожнечу та війни, страждання та зло.

Video is too big

Back to top button