Події

​Корегувальнику ворожого вогню по Одещині повідомлено про підозру ? За процесуа…

Корегувальнику ворожого вогню по Одещині повідомлено про підозру

? За процесуального керівництва Одеської обласної прокуратури жителю м. Рені повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

? За даними слідства, з серпня 2022 року чоловік співпрацював з представниками ФСБ РФ. Він збирав і передавав дані про місця дислокації особового складу і військової техніки підрозділів ЗСУ та тероборони, розташування блокпостів, фортифікаційних споруд та засобів протиповітряної оборони на території м. Рені та Ізмаїльського району.

? Також на виконання завдань російських кураторів, він передавав географічні координати адміністративних об’єктів та будівель правоохоронних органів України, зокрема будівель підрозділів Нацполіції і Служби безпеки України, міського центру комплектування та соціального захисту населення у Рені.

? Агент детально розписував ворогу інформацію щодо складу, чисельності, озброєння підрозділів Збройних Сил України та інших військових формувань, а також особистих даних військовослужбовців ЗСУ, Держприкордонслужби України та правоохоронців.

? Фотознімки та власноручно складені ним план-схеми підозрюваний передавав за допомогою одного з месенджерів для подальшого корегування ворогом ракетних ударів.

? Під час затримання у чоловіка вилучено мобільні телефони, ноутбук та 2 корпуси із запалами від гранат Ф-1. Наразі призначена вибухово-технічна експертиза щодо вилучених боєприпасів.

? За клопотанням прокурора підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави.

Детальніше

Back to top button