Події

Командиру підрозділу та військовослужбовцю зс рф повідомлено про підозру За…

Командиру підрозділу та військовослужбовцю зс рф повідомлено про підозру

????За процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури ідентифіковано і заочно повідомлено про підозру командиру одного з підрозділів центрального військового округу зс рф та російському військовому.

????За даними слідства, 18 березня 2022 року російські військовослужбовці за наказом полковника командира ворожих військ з позивним «Закон» незаконно ув’язнили трьох братів, один з яких раніше був учасником АТО/ООС.

????Протягом чотирьох днів окупанти на території однієї з громад Чернігівщини протягом чотирьох днів незаконно утримували чоловіків у неналежних умовах, постійно били та змушували підтвердити їх участь у знищенні техніки ворога. Один з братів, не витримавши катування, зізнався у причетності до підриву колони, хоча не мав до цього жодного відношення.

????Отримавши «зізнання», командир ворожих військ віддав наказ вбити цивільних своїм підлеглим, серед яких був інший встановлений військовий рф.

????У цей же день російські військові розстріляли трьох братів, залишили їх тіла в ямі та закопали. Проте одному з них вдалось вижити й самостійно вибратись з місця поховання.

????Командиру підрозділу і військовому рф інкриміновано порушення законів та звичаїв війни, за попередньою змовою групою осіб, поєднане з умисним вбивством (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України).

????Досудове розслідування – СУ ГУНП в Чернігівській області за оперативного супроводу УСР в Чернігівській області.

????Допомогу в ідентифікації причетних до злочину військовослужбовців рф надала громадська організація «Truth Hounds», яка займається документуванням воєнних злочинів.

Back to top button