Події

Колишнього народного депутата України засуджено до 14 років ув’язнення За пу…

Колишнього народного депутата України засуджено до 14 років ув’язнення

????За публічного обвинувачення прокурорів Офісу Генерального прокурора та Львівської обласної прокуратури винесено обвинувальний вирок стосовно колишнього народного депутата України IX скликання від забороненої проросійської партії «ОПЗЖ».

????Його визнано винним у публічних закликах до насильницької зміни та повалення конституційного ладу і захоплення державної влади особою, яка є представником влади, з використанням засобів масової інформації, державній зраді, публічних закликах до агресивної війни та публічного використання символіки комуністичного тоталітарного режиму представником влади (ч. 3 ст. 109 ч. 1 ст. 111 ст. 436 ч. 2 ст. 436-1 КК України).

????Екснардепа засуджено до 14 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

????Прокурори у суді довели, що колишній народний обранець, перебуваючи на території рф, брав участь у пропагандистських шоу на російському телебаченні.

????Він публічно закликав вище керівництво держави-агресора до насильницької зміни конституційного ладу і захоплення державної влади в Україні. Пропонував фізично усунути високопосадовців держави, а також публічно закликав до ведення агресивної війни на території України.

????Екснардеп був оголошений у міжнародний розшук.

????Розгляд кримінального провадження здійснювався у формі спеціального судового провадження за відсутності обвинуваченого, у звʼязку з його переховуванням від органів слідства та суду на території рф.

Back to top button