Події

Клінт Вільямсон: Одним з найжахливіших проявів знищення української нації є не…

Клінт Вільямсон: Одним з найжахливіших проявів знищення української нації є незаконне переміщення та русифікація дітей

????Системність та масовість воєнних злочинів, які вчиняють російські війська з перших днів повномасштабного вторгнення, свідчить про їхню спланованість та має ознаки злочину геноциду.

????Про це на міжнародній конференції United for Justice. War Crimes against Ukrainian Children, яка відбулася в Торонто, заявив провідний радник Консультативної групи з питань найтяжчих міжнародних злочинів (АСА) Клінт Вільямсон.

????Очевидно, що в росії відбувається підбурювання до геноциду проти українців. Це простежується в заявах російських чиновників, включно з президентом путіним. Такі заклики чітко вказують на їхній намір знищити Україну як націю, існування якої вони заперечують. Одним з найбільш жахливих проявів знищення української нації є незаконне переміщення та русифікація дітей.

????Для розслідування великої кількості воєнних злочинів та притягнення винних до відповідальності Україна потребує максимальної підтримки міжнародних партнерів та неурядових організацій, і велику роль в цій допомозі відіграє АСА.

????Ми на щоденній основі співпрацюємо з нашими українськими колегами з Офісу Генпрокурора. Наша співпраця та діяльність нашої групи – це сигнал того, що міжнародний правопорядок потребує серйозних змін, певних інноваційних рішень задля забезпечення сталого миру. Для цього ми докладаємо великих спільних зусиль.

????В рамках співпраці реалізується програма підтримки від імені урядів ЄС, Великої Британії та США, завдяки чому широкий спектр підтримки координується та надається за найбільш важливими напрямами.

????Значна частина нашої підтримки стосується загальних концепцій, зокрема побудови справ на рівні командування, а також спеціалізованих сфер, таких як сексуальне насильство, пов’язане з конфліктом, обстріли критичної інфраструктури, екологічні злочини та злочини проти дітей. Це частина необхідних зусиль, аби допомогти українським прокурорам досягти успіху та відновити справедливість.

ВІДЕО ВИСТУПУ

Back to top button