Події

КІБЕРПОЛІЦІЯ КИЄВА ЗАПРОШУЄ МОЛОДЬ ДО ЛАВ КІБЕРАРМІЇ

Працівники управління протидії кіберзлочинам в місті Києві залучають молодь для боротьби з кіберзагрозами, також повідомляють, що інформація, перш за все  — ключовий ресурс, захист від кіберзагроз стає невід’ємною частиною нашого цифрового життя. Проект “МРІЯ”, створений спільно Департаментом кіберполіції та волонтерами, виходить за межі звичайного фільтра інформаційного простору. Це масштабна ініціатива, спрямована на створення надійного щита від російської пропаганди та дезінформації.

З початку створення даного соціального проєкту, було проведено безліч заходів, спрямованих на популяризацію та обговорення участі небайдужих громадян, зокрема і зустрічі із здобувачами освіти усіх навчальних закладах, що стали ефективним майданчиком для взаємодії, обміну ідеями та висвітлення основних аспектів проєкту. Небайдужі студенти та школярі плідно допомагають управлінню протидії кіберзлочинам в місті Києві у боротьбі із російськими фейками та пропагандою в інформаційному просторі.

Зважаючи, що у багатьох немає можливості приєднатись оффлайн наше управління влаштовує віртуальні зустрічі через платформу Zoom, що дозволяє взяти участь у конференції будь-де, де є Інтернет.

Запрошуємо долучитися до проєкту MRIYA https://t.me/+w4kxmyvZCBNkYWEy найбільша інформаційна армія (190+ тисяч учасників), найбільше заблокованих ресурсів (близько 30 тисяч).                                      Це громадяни приватного та державного секторів, задля протидії дезінформації та незаконному контенту, очищення інформаційного простору від російської пропаганди, знищення осередків незаконного поширення протиправного та забороненого контенту. Метою проєкту є покращення медіа-грамотності українців та зменшення впливу пропаганди на суспільство.

???? Війна відбувається не лише за територіальну цілісність, а й в інформаційному просторі. Кожне слово наших ворогів може негативно вплинути на свідомість людей та хід війни в цілому, тому ми маємо бути завжди обачні та вміти себе захистити від поширення фейків. Учасники проєкту MRIYA будуть вчитися інформаційній- та кібергігієні, отримають сотні порад, що підвищать обізнаність у медіа-просторі та зможуть самостійно виявляти джерела пропаганди й знищувати їх. І тільки разом ми зможемо протидіяти негативним явищам в Інтернеті.

???? Цілі проєкту:

  • знищення російських осередків в мережі;
  • зменшення рівня булінгу та цькування в Інтернеті;
  • навчання та тренінги з кібергігієни;
  • просвіта населення щодо інформаційної гігієни;
  • залучення та мотивація громадян до активної громадянської позиції.

???? Кібервійська чекають на Вас!

https://t.me/+w4kxmyvZCBNkYWEy

Back to top button