Події

​​‍ Кібернавчання, тренінги та підвищення кваліфікації у сфері кіберзахисту …

​​????‍???? Кібернавчання, тренінги та підвищення кваліфікації у сфері кіберзахисту – Держспецзв’язку та CYBER RANGES уклали меморандум про співпрацю ????

Держспецзв’язку відвідали представники провідної міжнародної компанії CYBER RANGES Corp., яка спеціалізується на розробці технологічних рішень та проведенні навчань із кіберзахисту з використанням технологій наступного покоління і високоточного моделювання.

Заступники голови Держспецзв’язку Віктор Жора та Олександр Потій ознайомили керівника відділу маркетингу та розвитку бізнесу CYBER RANGES Марчелло Хінксман-Аллегрі з можливостями тренінгового центру, що діє на базі Кіберцентру UA30, а також розповіли про роботу Урядової команди реагування на комп’ютерні надзвичайні події CERT-UA та про важливу роль Держспецзв’язку у забезпеченні кіберзахисту України.

Віктор Жора нагадав, що у Служби є досвід проведення масштабних кіберзмагань – наприкінці 2021 року відбувся перший Національний хакатон з кіберзахисту за форматом NATO TIDE Hackathon, а також всеукраїнські студентські UA30CTF.

Марчелло Хінксман-Аллегрі під час зустрічі розповів про здобутки CYBER RANGES, зокрема про кіберплатформи для навчання в симуляційному середовищі.

✍️ Під час візиту між Держспецзв’язку та CYBER RANGES був укладений меморандум про співробітництво, який серед іншого передбачає:

▪️ обмін інформацією, досвідом та найкращими практиками у сфері кіберзахисту, проведення навчальних курсів, тренінгів, спільних навчань на платформі CYBER RANGES PCTE;

▪️ просвітницьку діяльність щодо кіберзагроз;

▪️ участь у програмах підвищення кваліфікації у сфері кіберзахисту, організації кваліфікаційної експертизи та проведення процедур присвоєння / підтвердження професійних кваліфікацій за профстандартами України у сфері кіберзахисту на базі технологій CYBER RANGES тощо.

???? «Ми прагнемо використовувати найсучасніші рішення для навчань та передовий світовий досвід з метою підвищення професійного рівня українських фахівців. Це дасть нам можливість ще ефективніше боротися із загрозами у кіберпросторі», – зазначив під час підписання документа Олександр Потій.

Back to top button