Події

Керівник Нацполіції Іван Вигівський показав Єврокомісару з внутрішніх справ І…

Керівник Нацполіції Іван Вигівський показав Єврокомісару з внутрішніх справ Ілві Йоганссон місця воєнних злочинів росіян в Ірпені

Іноземна делегація побувала у відбудованому районному відділі поліції, який під час російської навали був укриттям для цивільних, а також біля зруйнованого житлового комплексу, де ознайомилася з роботою криміналістів, кінологів та вибухотехніків.

???? «Російські військові обстрілювали місто, перетворюючи квітучий Ірпінь на руїни. Був розбитий і районний відділ поліції, тир якого став прихистком для місцевих жителів. Загалом в Ірпені під час окупації загинуло майже 300 цивільних», – зазначив керівник відомства.

Під щільним вогнем російських окупантів перебували цілі житлові квартали міста, тож делегація відвідала житловий комплекс “Ірпінські липки”, який зазнав масштабних руйнувань.

Керівники профільних служб розповіли делегації про роботу мобільних ДНК-лабораторій, завдяки яким можна встановити ДНК-профіль загиблої людини упродовж півтори години, а також про розмінування міста після деокупації: упродовж трьох місяців щоденно звідси вивозили до п’яти тонн вибухонебезпечних предметів.

Єврокомісарка з питань внутрішніх справ Ілва Йоганссон була вражена руйнівними результатами російського вторгнення, а також надзвичайною стійкістю українців. I

Back to top button