Події

Керівник Департаменту захисту прав дітей та протидії насильству Офісу Генпрок…

Керівник Департаменту захисту прав дітей та протидії насильству Офісу Генпрокурора Юлія Усенко взяла участь у брифінгу Bring Kids Back UA: знайти, врятувати та реінтегрувати українських дітей

???? Фіксація та документування примусового переміщення та депортації дітей як воєнних злочинів потребує консолідації зусиль не лише правоохоронної системи, але й громадських організацій та журналістів, які здійснюють власні розслідування або дослідження, – заявила Юлія Усенко.

???? Наша мета – зібрати докази причетності винних до вчинення злочинів щодо наших дітей задля забезпечення всеосяжної відповідальності на національному та міжнародних рівнях, – додала вона.

????На захід, який проходив під головуванням радниці, Уповноваженої Президента України з прав дитини й дитячої реабілітації Дар’ї Герасимчук, зібралася команда з числа представників громадських організацій та міжнародних ГО, які опікуються питаннями депортованих та примусово переміщених українських дітей. Обговорювали план повернення незаконно депортованих росією дітей Bring Kids Back UA, затверджений Президентом України Володимиром Зеленським. Спікери презентували громадськості 7 блоків плану.

Back to top button