Події

Керівник БЕБ Андрій Пащук провів робочу зустріч з бізнес-омбудсменом Романом В…

Керівник БЕБ Андрій Пащук провів робочу зустріч з бізнес-омбудсменом Романом Ващуком та його командою

Вдосконалення та правозастосування чинного законодавства й конструктивний діалог з бізнесом – про це під час робочої зустрічі спілкувались представники Ради бізнес-омбудсмена та в.о. Директора Бюро економічної безпеки Андрій Пащук.

У зустрічі взяли участь бізнес-омбудсмен Роман Ващук, його заступниця Тетяна Коротка та інспектори Ради, члени Експертної групи по взаємодії з правоохоронними органами Тетяна Микульська та Андрій Бондарчук, які безпосередньо опрацьовують звернення від підприємців.
«В контексті перезапуску БЕБ бізнес спільноту турбує визначення ефективності Бюро за кількістю розпочатих кримінальних проваджень. Це застарілий KPI багатьох правоохоронних органів, який ми б не хотіли бачити в БЕБ. У своїй роботі Бюро мало б керуватись аналітичними методами криміналістичного аналізу, а не розпочинати кримінальні провадження на підставі аналітичних довідок ДПС, що часто не містять достатніх даних для цього, але сприймаються бізнес спільнотою як тиск», – зазначив Роман Ващук, розповідаючи про очікування бізнесу від перезавантаження Бюро.

Також представники РБО наголосили на важливості усунення дублювання функцій правоохоронних органів та передачі всіх складів злочинів в економічній сфері БЕБ. Запропонували налагодити обмін аналітичними даними та започаткувати робочі зустрічі БЕБ з бізнес-спільнотою у новому форматі, що дозволить, перейти від розгляду окремих кейсів до більш системних питань.

Зі свого боку керівник БЕБ Андрій Пащук висловив готовність до створення такої діалогової платформи за участю Ради бізнес-омбудсмена: «Ми повністю підтримуємо цю ідею. Адже одне з завдань БЕБ – це прогнозування та виявлення негативних явищ в економіці й розробка пропозицій з усунення їх передумов. Консультації з представниками бізнесу можуть стати для цього цілком ефективним інструментом».

FB | TW | INSTA | YOUTUBE

Back to top button