Події

Керівник підрозділу Київпастрансу «погорів» на хабарі у 165 тисяч

Київська прокуратура спрямувала до суду обвинувальний акт відносно керівника підрозділу Київпастранс, викритого на хабарі у 165 тис. Гривень, інформує 1NEWS з посиланням на прес-службу відомства.

“Київська місцева прокуратура № 2 спрямувала до суду обвинувальний акт відносно начальника одного зі структурних підрозділів комунального підприємства “Київпастранс”, який вимагав та отримав від представника приватного підприємства неправомірну вигоду в сумі 165 тис. грн”, – йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, вказані кошти посадовець вимагав від представників приватної фірми за не перешкоджання у вивезенні майна, яке зберігалося в орендованих приміщеннях КП “Київпастранс”, а також за погашення особистих боргових зобов’язань вказаного посадовця перед цієї ж фірмою.

Для здійснення злочинних намірів чиновник залучив знайомого адвоката, який виступив посередником між ним та підприємцями.

Посадовця та його спільника-адвоката викрили безпосередньо після перерахування грошових коштів.

Дії чиновника кваліфіковано за ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою), посередника – за ч. 5 ст. 27 ч.3 ст. 368 (пособництво одержанню службовою особою неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України.

Обвинувальний акт відносно згаданих осіб скеровано до суду для розгляду по суті.

 

 

 

 

Back to top button