Події

‼️ Катастрофа МН17 ― воєнний злочин росії 17 липня 2014 року, застосувавши ракет…

‼️ Катастрофа МН17 ― воєнний злочин росії

???? 17 липня 2014 року, застосувавши ракету «земля-повітря» із російського ЗРК «Бук» на окупованій території Донецької області, держава-агресор росія збила пасажирський літак, що виконував рейс МН17 із Амстердама в Куала-Лумпур.

▫️ У 9-ті роковини катастрофи МН17 вшановуємо пам’ять знищених росією 298 людей ― пасажирів та членів екіпажу.

▫️ Якби не розпочата росією війна, громадяни Нідерландів, Малайзії, Австралії, Індонезії, Великої Британії, Бельгії, Німеччини, Філіппін, Канади та Нової Зеландії могли б жити ― так само, як і вбиті за 9 років агресії українці.

▫️ В Окружному суді Гааги вже оголосили вирок виконавцям злочину та зафіксували обставини його вчинення. Однак на цьому історія завершитись не повинна ― москва досі продовжує свою смертоносну політику: масові вбивства цивільних, викрадення та депортація українських дітей, екоцид внаслідок підриву Каховської ГЕС, безвідповідальний ядерний шантаж.

???? Божевільна поведінка, нехтування всіма нормами міжнародного права та загальнолюдських чеснот доводять, що нинішня росія ― проблема для всього світу. Отже, доведення агресора до паралічу та справедливого покарання має стати справою честі для усіх вільних націй.

❗️ Головне управління розвідки Міністерства оборони України, чиї співробітники доклали зусиль для збору доказів причетності росії до збиття «Боїнга», нагадує ― відповідальності за цей воєнний злочин, як і за тисячі інших жахливих дій, московії не уникнути.

ГУР в інших соціальних мережах:
????Facebook ????YouTube ???? Viber ????Instagram ????Twitter ???? TikTok

Back to top button