Події

Іван Вигівський: 19 червня світ відзначає запроваджений ООН Міжнародний день бо…

Іван Вигівський: 19 червня світ відзначає запроваджений ООН Міжнародний день боротьби із сексуальним насильством в умовах конфлікту.

Тож напередодні у Києві відбувся захід за участі Першої Леді Олени Зеленської «Діємо на користь постраждалих». Вкрай важливо сьогодні всією країною об’єднатися навколо цієї проблеми, і показати, що вся держава – на боці постраждалих, які самі ніколи не є винними. Що цей злочин в умовах війни не має терміну давності і злочинець обов’язково має бути знайдений і покараний, скільки б не знадобилось часу.

Поліція успішно розслідує такі провадження. З метою якісного та ефективного їхнього документування досудове розслідування у всіх кримінальних провадженнях цієї категорії здійснюється слідчими Головного слідчого управління Національної поліції, які мають всі фахові знання та відповідний досвід розслідування саме такої категорії злочинів.

????‍♂️ На сьогодні Національна поліцієя розслідує 53 факти сексуального насильства з боку окупантів. Жахливо, що серед виявлених нами злочинів 10 – вчинені проти дітей.

Слідчими вже ідентифіковані 18 військових рф – сексуальних насильників, яким «заочно» повідомлено про підозру за статтею 438 КК України за порушення законів за звичаїв війни, зокрема міжнародних конвенцій та договорів. Це значить, що вони встановлені, їхні імена відомі, і до них обов’язково прийде правосуддя (якщо раніше до них не прийде ЗСУ – одне з двох, але вони неодмінно будуть покарані).

Ми працюємо, щоб встановити і притягнути до відповідальності кожного воєнного злочинця.

Back to top button