Події

Історія демонструє, що невдалі агресії завжди роблять диктатури слабкими. Влас…

Історія демонструє, що невдалі агресії завжди роблять диктатури слабкими. Власне, це ми зараз і бачимо в Росії – бачимо таку потрібну нам їхню слабкість. Що більш слабкою буде Росія та що більше її господарі боятимуться заколотів і бунтів, то більше вони боятимуться дратувати нас із вами, вільний світ. Слабкість Росії дасть їй резони бути безпечною для інших, а її поразка розв’яже проблему цієї війни.

Важливо не зупинятися в санкціях. Що менше буде пауз, то менше Росія адаптується до тиску на неї та менше придумає, як обходити санкції. Дякую, що 11-й санкційний пакет приділяє увагу намаганням Росії обійти санкції через треті країни, і цю увагу варто посилити у 12-му санкційному пакеті ЄС.

Якщо солідарність і надалі працюватиме, якщо нашу безпекову та економічну співпрацю не ламатимуть штучні й незаконні обмеження, якщо довгострокові та принципові рішення Європи будуть і надалі давати світу сигнали, що Європа вірить у мир, то ця війна точно не затягнеться.

Мир не має альтернатив. Отже, максимальна єдність у Європі не має альтернатив.

Сказав це, звертаючись до учасників засідання Європейської ради, серед яких були лідери країн – членів ЄС і лідери європейських інституцій: Президент Євроради Шарль Мішель, Європейської комісії – Урсула фон дер Ляєн і Європейського парламенту – Роберта Мецола.

Video is too big

Back to top button