Події

Інформаційна діяльність на користь росії – колишньому Прем’єр-міністру Україн…

Інформаційна діяльність на користь росії – колишньому Прем’єр-міністру України повідомлено про нову підозру

????За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора колишньому Прем’єр-міністру України повідомлено про нову підозру.

➡️ Йому інкриміновано.

????За даними слідства, експрем’єр-міністр, який з 2014 року переховується на території держави-агресора, з початку повномасштабного вторгнення і по теперішній час, використовуючи російські медіа і мережу Інтернет, здійснює активну інформаційну діяльність у співпраці з російською федерацією.

????Колишній український високопосадовець регулярно бере участь в ефірах російських інформаційних каналів, відео з яких згодом розповсюджуються в інтернеті. Шляхом просування російських наративів, він проводить інформаційну діяльність, спрямовану на дискредитацію української держави.

????У цих відеозаписах, які були розміщені на Youtube-каналі «Иная правда» та медіапорталах російських ЗМІ, колишній Прем’єр-міністр виправдовує збройну агресію російської федерації проти України, розпочату в 2014 році, та окупацію частини території України. Також він висловлює публічні заклики до повалення конституційного ладу в Україні насильницьким шляхом.

????Так, ексчиновник закликає до денацифікації та насильницької зміни української влади, поширює наратив, що спеціальна операція путіна врятувала Донецьк від захоплення, «попередивши цю трагедію», та називає події в Бучі «фейком».

????Факти протиправної діяльності підозрюваного підтверджуються, окрім іншого, висновком судової лінгвістичної семантико-текстуальної експертизи.

????Досудове розслідування – СБУ.

Back to top button