Події

Ілай Розенбаум: Україна робить те, чого не робила жодна країна в історії, забезп…

Ілай Розенбаум: Україна робить те, чого не робила жодна країна в історії, забезпечуючи правосуддя в умовах широкомасштабної війни

???? З самого початку повномасштабної агресії рф Міністерство юстиції США докладає значних зусиль для допомоги Україні в переслідуванні за воєнні злочини. Робоча група KleptoCapture у співпраці з міжнародними партнерами наклала арешт на активи російських олігархів на сотні мільйонів доларів.

???? Про це заявив керівник Команди Міністерства юстиції США з розслідування воєнних злочинів Ілай Розенбаум на конференції United for Justice. War Crimes against Ukrainian Children, яка відбулась у Торонто.

???? Ми висунули звинувачення десяткам осіб, підозрюваних в ухиленні від санкцій, порушенні експортного контролю, відмиванні грошей та інших злочинах. Доходи були передані нашому Міністерству юстиції для використання на користь України.

???? Також створена спеціальна Група з питань воєнних злочинів WarCAT, чиїм завданням є розслідування злочинів, що підпадають під юрисдикцію США. До роботи залучають ФБР та інші державні інституції.

???? Ми працюємо, щоб допомогти нашим міжнародним партнерам, особливо українським колегам, на яких припадає левова частка роботи з розслідування і переслідування злочинів.

???? США нарощуватимуть зусилля, з використанням усіх наявних засобів і ресурсів, для забезпечення правосуддя. В тому числі через створення спеціального трибуналу за злочин агресії. Ілай Розенбаум також надзвичайно високо оцінив зусилля українців у прагненні справедливості.

???? У нас склалась тісна співпраця з Андрієм Костіним та відважними прокурорами. Україна робить те, чого не робила жодна країна в історії: забезпечує всеосяжне правосуддя за жорстокі злочини та агресію, водночас захищаючи себе в умовах широкомасштабної війни, що триває.

???? ПОВНИЙ ЗАПИС ВИСТУПУ

Back to top button